HAVUTÇA'dan Gül'e, Başbakan'a, Genelkurmay Başkanı'na istifa çağrısı

 HAVUTÇA

Milletvekili Namık Havutça: Hükümetin terörle mücadele politikası iflas etti”







Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, hükümetin terörle mücadele politikasının iflas ettiğini öne sürdü.

Milletvekili Namık Havutça, "Ülkenin bağımsızlık ve egemenlik hakkını koruyamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları derhal istifa etmelidir” dedi.

Afyon'daki mühimmat deposunda şehit olan 25 askerin sorumluluğunu taşıyanları istifaya çağıran Havutça, emekli işçilere yönelik bir uygulamayı da ağır bir dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için mecliste gerekenlerin yapılacağını belirtirken, Bu konuda yargıya da gerekenleri söyledik” şeklindeki sözlerinin, yargıya açık bir müdahale olduğuna dikkati çeken Havutça, Bu sözler, zaten bilindiği gibi siyasi iktidarın, yargıya açık bir darbesinin göstergesidir” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yargıçlar ve savcılara, ÖSYM tarafından uygulanan, ancak daha sonra soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen sınavın yeni bir fiyasko olduğuna işaret ederken, Aynı iddialar, son olarak gerçekleştirilen KPSS için de geçerli. ÖSYM, bir zamanlar bu ülkenin en güvenilir kurumlarının başlarında gelirdi. Bugün, Ali Demir'in başkanlığındaki bu kuruma artık kimsenin güveni kalmamıştır. Bu nedenle Ali Demir, mutlaka görevinden alınmalıdır” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı